Skip to content Skip to footer

Asics Dynaflyte Damloop Event II

Inmiddels is het al een paar dagen september en dat betekent ook dat de hoop gevestigd is op een Indian Summer. Gisteren was het weer een positieve uitschieter met zo’n 26-27 graden waardoor de terrassen en de parken weer waren afgeladen. Ondertussen was ik in de Damstore die zich bevindt in de kelder van de Run2Day op de Overtoom voor het tweede Asics Dynaflyte Damloop event.

Dit keer had ik niet dezelfde fout gemaakt als vorige keer door dit keer wel van tevoren te eten, een ezel stoot zich namelijk niet twee keer aan dezelfde steen. Nadat iedereen binnen was en we ons te goed hadden gedaan aan wat sapjes van Juice Brothers begon het programma met verschillende introductie filmpjes. Van het sfeerimpressie filmpje van het eerste event tot het Dynaflyte promotie filmpje tot het Damloop parcours in vogelvlucht. Het laatste filmpje laat zien wat we gaan doen: Trampoline Fitness. Ik had hier echt nog nooit van gehoord! Eerste wat bij mij opkwam na het zien van het filmpje was High Intensity.

Asics Dynaflyte

Trampoline Fitness

Voordat we echt gaan beginnen rennen we eerst op een rustig tempo door het afgeladen Vondelpark richting de locatie waar we al snel tot conclusie komen dat het weleens goed warm zou kunnen worden. Ik zie wel ventilatoren boven de trampolines hangen dus heb nog goede hoop dat er toch wat verkoeling zal zijn, deze hoop zal vrij snel verdwijnen 😉 Vooraf krijgen we flesjes kokoswater, ik maak de fout door deze meteen op te drinken. De rest maakt deze fout niet en bewaard het kokoswater voor onder het sporten. We staan nog rustig buiten waar het wat koeler is als er vanuit de zaal ‘geschreeuw’ van de trainer komt dat vooral doet denken aan de commando’s uit leger films. Dit is overigens het enige ‘geschreeuw’ van de avond.

Trampoline Fitness

Eenmaal binnen nemen we plaats op de trampolines. De trampolines hebben zo’n diameter van een meter en ervoor staat een stang in een T-vorm. Het idee is dat je je voeten naar beneden duwt en dus niet dat je gaat springen. Wat volgt is iets wat high intensity interval training lijkt. Elke trainingsronde duurt een paar minuten en wordt begeleidt door een liedje. Als het liedje voorbij is, is de trainingsronde ook voorbij. Er zijn twee instructeurs, om en om wisselen ze af.  De bewegingen die je moet maken zijn heel verschillend, het zijn dingen als: van links naar rechts bewegen – 1 voet naar voren, 1 voet naar achter en dat om en om, sprint bewegingen, rond draaien, balanceren op 1 been en ga zo maar door. Gelukkig kent de training ook pauzes zodat we toch een beetje kunnen afkoelen. Voor mijn shirt maakt het al vrij snel niet meer uit, die is volledig doorweekt.

trampoline-2

Dan komt de laatste. Ze zegt deze duurt maar 2 minuut 30. Eerste wat ik denk is, nu gaat het helemaal los gaat en dat gaat het ook! De opbouw is nog relatief rustig, maar daarna komen we op stoom. We leggen beide onderarmen op de stang. Ik leg mijn armen en handen zo neer dat het lijkt of ik Dumoulin op zijn tijdritfiets ben. Daarna is het vooral hoog ‘springen’ waarbij je dus niet springt maar nog steeds je voeten naar beneden duwt. Ondanks dat kom ik nog een stukje boven de stang uit. Gelukkig duurt dat springen niet al te lang want het laat je benen nogal verzuren. Daarna doen we nog een cool down en rennen we weer terug. Zoals altijd wil ik niet dezelfde route teruglopen en lopen we een iets andere route terug. Terug bij Run2Day drinken we en eten we nog wat en zit de mooie avond er alweer op. Zie hieronder een sfeerimpressie van de avond!

[vimeo id=”182060790″ align=”center” autoplay=”no”]

Asics wederom bedankt voor een hele mooie avond!

Fotografie door Zout Fotografie

groepsfoto-8sept

Leave a comment

0.0/5