Skip to content Skip to footer
inspiratie

WHAT I TALK ABOUT WHEN I THINK ABOUT RUNNING

INSPIRATIE

BLOG

INSPIRATIE

LEESVOER

INSPIRATIE

WHAT I TALK ABOUT WHEN I THINK ABOUT RUNNING

Boston Marathon Race Verslag

De oudste marathon ter wereld. Een marathon van mythische proporties en niet alleen vanwege de eenhoorn. De marathon die ik afgelopen maandag eindelijk ging lopen. Klopt de reputatie? Of is het overdreven? Het is totaal niet overdreven. Het is de meest speciale marathon die ik heb meegemaakt, maar daar later meer over. Voor de start barstte ik van het zelfvertrouwen. Ik had een vrij goede voorbereiding gedraaid, ik was in uitstekende vorm, had goed getapered en goed koolhydraten gestapeld in de twee dagen voor de race. Daarnaast had ik uitgebreid onderzoek gedaan naar het parcours en een goed raceplan ontwikkeld en daar ging ik mij ook goed aan houden. Wat kon er mis gaan?

Mijn sportmoment van het jaar

Wat een sportjaar was 2016! Ik haalde voor het eerst in jaren weer een goed niveau en was sterker dan ooit. Het topsportjaar was ook fantastisch. De Nederlandse wielrenners floreerden en eigenlijk is elke sportjaar met de Olympische Spelen natuurlijk een top sportjaar. Veel sportmomenten die we niet zo snel zullen vergeten maar wat is het nu het mooiste sportmoment? Ik heb mijn sportmoment en het Nederlandse sportmoment van het jaar uitgekozen.

Run Fast Eat Slow

Na een goede duurloop zijn we richting de Pijp gefietst en zitten we bij Scandinavian Embassy. Zojuist is hun fantastische carrot cake en de koffie voor ons neergezet. De welverdiende beloning maar ook het eerste wat we eten na de inspanning. Zodra de carrot cake verorbert is komt het gesprek zoals wel vaker weer op voeding. Al twee jaar zijn we het er over eens dat voeding zo enorm belangrijk is, dat het meer effect heeft dan trainen. Altijd neem je je weer voor om het goed aan te pakken en het nu dan echt te gaan doen en een paar weken later heb je weer hetzelfde gesprek. Was er maar een Personal Body Plan voor hardlopers of in ieder geval iets wat ons de weg kan leiden. Zou Run Fast Eat Slow dan de sleutel zijn?